Amerikansk fotboll

Amerikansk fotboll är precis som basket en sport som blivit mer och mer populär också i Europa. Det största evenemanget, både inom sporten som sådan och inom betting är finalen i den amerikanska ligan NFL, Super Bowl.

Ishockey
Ishockey är en populär sport i Nordamerika, Europa och Ryssland, och lockar till sig stora mängder av spelare som vill satsa på matcherna. Stora ligor som NHL och KHL erbjuder bra satsningsmöjligheter och många olika spelalternativ.

Baseball
Baseball är populärt framför allt i USA, men också i Japan och Sydkorea. Även detta är en sport som ökar i popularitet i bland annat Sverige. Den erbjuder dock ett visst motstånd i och med det att många uppfattar spelets regler som relativt komplicerade.

Faktorer som påverkar olika sporters popularitet inom betting
Sporter som är lättillgängliga, antingen genom att de spelas över hela världen eller genom att det är en sport som sänds i många länder, har en större potential att locka till sig satsningar och spelare. En annan faktor som påverkar populariteten är hur ofta sporten spelas. Sporter som spelas ofta, som fotboll och tennis, ger spelare möjlighet att satsa ofta och därmed skapa fler satsningsmöjligheter.

Sedan finns det något av en snöbollseffekt för sporters popularitet i sportbetting. Ju populärare en sport blir, desto fler alternativ för betting erbjuds. Det vill säga mängden av typer av satsningar som går att göra. Inom exempelvis fotboll kan du typiskt sett satsa pengar inte bara på vilket lag som vinner en viss match utan också på vilken spelare som gör det första målet, när målen kommer göras och många andra saker. Utbudet av alternativ gör sporter mer attraktiva för spelare som söker variation och spänning.